logo

З 22 травня в Україні запроваджено адаптивний карантин

Таку ініціативу Міністерства охорони здоров’я сьогодні, 20 травня, підтримав Кабінет Міністрів України. Водночас загальнонаціональний карантин, запроваджений в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, триватиме щонайменше до 22 червня.

Карантинні обмеження, як і передбачалося, послабили. Пом’якшення карантину відбуватиметься у п’ять етапів.

3 22 травня 2020 року в регіонах, де здійснюється послаблення карантину, дозволять:

-проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів;

-проведення релігійних заходів (не більше однієї особи на 10 квадратних метрів);

-курсування міського (окрім метро), приміського та внутрішньо обласного транспорту;

-діяльність готелів (без ресторанів).

Однак вже з 25 травня нас чекатиме ще більше послаблення карантину – дозволять рух метрополітену і відвідування закладів дошкільної освіти.

Про відкриття закладів вищої та фахової передвищої освіти наразі не йдеться, хоча напередодні Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабінету Міністрів з проханням внести зміни до постанови № 211 та частково відкрити ЗВО для здобувачів освіти для проведення певних заходів.

У Міністерстві охорони здоров’я пояснюють, що інцидентність (середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) повинна складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. Також аналізуватимуть завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, яка не повинна перевищувати 50%. Кількість ПЛР-тестувань та ІФА-тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. Послаблення протиепідемічних заходів здійснюватимуть на території тих регіонів, які відповідатимуть зазначеним критеріям.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка