logo

Оновлено дати проведення ЗНО˗2020

Міністерство освіти і науки України цьогоріч змінило часові рамки проведення зовнішнього незалежного оцінювання – відповідний наказ за підписом в. о. міністра освіти і науки України Любомири Мандзій уже пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції, набравши чинності. Очевидно, перебіг подій і заходи безпеки, що стосуються поширення коронавірусної хвороби в країні, безпосередньо впливатимуть на дати тестування, тому Міністерство за рекомендаціями медиків запланувало два сценарії, за якими абітурієнти в будь-якому випадку успішно зможуть взяти участь у тестуванні.

          Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 25 червня до 17 липня за таким графіком:

  • математика − 25 червня;
  • українська мова і література − 30 червня;
  • фізика − 2 липня;
  • іспанська, німецька, французька мови − 6 липня;
  • англійська мова − 7 липня;
  • історія України − 9 липня;
  • біологія − 13 липня;
  • географія − 15 липня;
  • хімія − 17 липня.

Інформацію про час і місце проведення тестувань зареєстровані учасники дізнаються до 4 червня, завантаживши зі своїх особистих сторінок відповідні запрошення-перепустки.

Абітурієнти отримають інформацію з результатами основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання на свої сторінки до 29 липня. Упродовж 23 липня ˗ 11 серпня триватиме додаткова сесія ЗНО, про результати якої учасники дізнаються до 14 серпня. Якщо через загострення ситуації з COVID-19 зовнішнє незалежне оцінювання не вдасться провести у запланований час, то тестування перенесуть на кінець літа – з 17 серпня до 4 вересня.

Також наголошуємо, що абітурієнти, які не змогли зареєструватись для участі в ЗНО впродовж 3 лютого ˗ 24 березня, зможуть скласти тестування під час додаткової сесії, зареєструвавшись у час додатково періоду – 25 травня ˗ 9 червня.

Зважаючи на посилені заходи безпеки, яких дотримуються українці в час карантинних обмежень, зовнішнє незалежне оцінювання теж відбуватиметься за чіткими санітарно-протиепідемічними правилами. Зокрема, тестування не розпочнеться без температурного скринінгу, учасники й інструктори будуть у захисних масках і з дезінфекторами, в аудиторіях перебуватиме не більше ніж 15 абітурієнтів, а відстань між партами становитиме 1,5 метра.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка