logo

22 травня розпочався другий етап виходу із карантину

Сьогодні, 22 травня, в Україні розпочався другий (з п’яти) етап виходу з карантину. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, обмежувальні заходи поступово скасовуватимуть у кожному регіоні індивідуально відповідно до епідеміологічної ситуації. Сьогодні заплановано відновлення роботи громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, проведення релігійних заходів (не більше однієї особи на 10 квадратних метрів), діяльність готелів (без ресторанів).

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що послаблення обмежувальних заходів можливе при умові, що інцидентність (середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) складатиме менше 12 осіб на 100 тис. населення. Також аналізуватимуть завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, яка не повинна перевищувати 50%. Кількість ПЛР-тестувань та ІФА-тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. Послаблення протиепідемічних заходів здійснюватимуть на території тих регіонів, які відповідатимуть зазначеним критеріям.

Щодо роботи закладів освіти – ситуація наразі неоднозначна і залежатиме від ситуації у регіоні. Т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій прокоментувала можливість відновлення роботи закладів освіти: «Вже з 25 травня зможуть відкриватись дитячі садки, однак в кожному окремому регіоні точна дата залежатиме від епідеміологічної ситуації в ньому. Основна сесія ЗНО відбудеться з 25 червня до 17 липня, дозволено проводити вступні іспити, зокрема ЄВІ та ЄФВВ». Водночас Любомира Мандзій наголосила: «Найпершим пріоритетом для нас лишається збереження здоров’я та життя дітей, випускників і педагогів. Тому закликаємо і надалі дотримуватись умов карантину і рекомендацій для закладів, які найближчим часом будуть опубліковані на сайтах МОН і МОЗ».

Постанова Кабінету Міністрів України № 392 від 20 червня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» доступна за посиланням.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

Інфографіка МОЗ