logo

«Прийняття рішення щодо початку навчального року для студентів, зарахованих впродовж вступної кампанії 2020 року –  компетенція ЗВО», – МОН

Прийняття рішення щодо початку навчального року для студентів, зарахованих упродовж вступної кампанії 2020 року, відноситься до компетенції закладу вищої та фахової передвищої освіти. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України № 1/9-428 від 26 травня 2020 року.

У МОН підкреслюють, що строки проведення вступної кампанії сплановані так, що 2020/2021 навчальний рік для студентів за державним (регіональним) замовленням може бути розпочато з 15 вересня 2020 року. Водночас конкретну дату початку навчального року заклад освіти визначатиме самостійно. За потреби також необхідно змінити дату завершення навчання та термін навчання у відповідних конкурсних пропозиціях.

У листі Міністерства освіти і науки закладам вищої та фахової передвищої освіти рекомендують упродовж червня внести зміни до Правил прийому, аби ті відповідали Умовам прийому. Водночас необхідно внести змінені Правила прийому до ЄДЕБО.

У МОН наголошують також на тому, що закладам освіти повинні перевірити актуальність інформації щодо поштової та електронної адрес Приймальної комісії закладу, зазначених в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО для забезпечення права вступників на подання документів (копій документів) для зарахування засобами поштового або електронного зв’язку.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка