logo

Послаблення карантину очікує на Львівщину не раніше 1 червня

Відповідне рішення на позачерговому засіданні прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, позаяк кількість захворювань на COVID-19 в області стає дедалі більшою.

Зокрема, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень під час брифінгу зауважив, що наповненість ліжко-місць і кількість проведених тестувань дозволяють говорити про другий етап послаблення карантинних обмежень на Львівщині, однак третій, зрештою, ключовий критерій не дає змоги цього зробити. Мова йде про інцидентність випадків інфікування: «Це означає, що кількість хворих на 100 тисяч населення має бути не більше 12 людей. На сьогодні на Львівщині цей показник становить 14,5 людей на 100 тисяч населення. Відповідно з юридичних норм під поняття інцидентність Львівська область не потрапляє. Як наслідок, говорити про пом’якшення карантину в області ми зараз не можемо», − пояснив Тарас Грень.

Наступне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбудеться вже в понеділок, а доти наявні обмеження залишаються дійсними станом на першу хвилю послаблення карантину.

Роман Павлів, керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, також висловив занепокоєння таким погіршенням динаміки: «Щодо припинення карантину чи його пом’якшення зарано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей, потрапляють до медзакладів із важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока». Наголосимо, що на Львівщині лабораторно підтверджено 1563 випадки інфікування коронавірусною хворобою, а лише за останню добу виявлено 50 нових хворих.

До слова, Ви можете отримати безкоштовну фахову медичну консультацію, зателефонувавши на гарячу лінію міста Львова «Стоп-коронавірус»: 0 800 208 868.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

Фото: ЛОДА