logo

Вистави для дітей та юнацтва

Продовжуємо знайомити Вас з театральними добірками під час карантину, аби Ви і Ваші рідні нічого не пропустили! Власне сьогодні рекомендуємо до перегляду постановки для дітей та підлітків від Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у Львові.

Слід почати із магічної казки «Маленька Баба-Яга» (7+) авторства Отфріда Пройслера, що являє собою історію Маленької Баби-Яги, яка лише вчиться чародійству і готується стати справжньою відьмою. У нелегкій справі допомагає Ворон Абрахамс – її справжній друг. Та все не так легко і просто, адже головною перешкодою на шляху стає Тітка Румпумпель. Головна героїня наполегливо мріє бути чаклункою, танцювати у Вальпургієву ніч на горі Блоксберг разом із дорослими відьмами. А може звичайним людям вона більше потрібна, аби допомагати у біді добрими чарами? Що обере Маленька Баба-Яга?

Фантасмагорія з елементами тіньового театру «Аліса» (10+) за мотивами твору Льюіса Керролла «Аліса в дивокраї». Задум авторів вистави: показати, як людина прагне залишатися собою або ж віднаходити себе у світі усталених форм, стереотипів, традицій. Вирушивши за Білим Кроликом, Аліса поринає у світ власних фантазій у пошуках власної особистості. Необхідно зазначити, що ця театральна постановка перемогла у конкурсі «Taking the Stage 2018» від Британської Ради.

Маленька історія великої людини втілена у виставі «Оскар» (16+) за  повістю «Оскар і рожева пані» французького драматурга Еріка-Емманюеля Шмітта. Пошуки відповідей на вічні запитання: звідки з’являється життя і куди щезає? Що ж воно в нас і що ми у ньому? Чому? Для чого? А головне як? Це історія страху і хвороби, але водночас і співчуття та радості в момент, коли поряд з’являється рука звичайної, на перший погляд, собі людини. Найглибша філософія, найскладніші питання буття і смерті через легку та просту форму дитячого сприйняття.

Впевнені, ці вистави будуть цікаві не лише дітям, але й дорослій аудиторії. Адже мораль казок зводиться до повчального закінчення, а сюжет переплітається з пізнавальними, морально-етичними, соціально-виховними, розважальними мотивами. Їх ціль – простими словами і діями показати важливі речі, тому дорослим часто є над чим задуматись.

Біля вистав зазначено вікові категорії, що є умовністю, адже діти розвиваються та ростуть з різною швидкістю. Це всього лиш вказівка на глибший зміст, що вимагає трішки більшого розуміння світу.

Приємного перегляду!

Юлія Валько