logo

Нові правила карантину: постанова КМУ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 500 від 17 червня 2020 року «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» карантин продовжено до 31 липня 2020 року, а також передбачено нові дозволи і заборони.

Зокрема, на період дії карантину заборонено перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у ДПА у формі ЗНО, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, ЄВІ, ЄФВВ, вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК”, а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден; проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території. Постанова також забороняє діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Згідно з Постановою на території регіонів зі значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів. Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, відповідно до протоколу № 26 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22 червня 2020 року у Львівській області на період карантину заборонили відвідування закладів дошкільної освіти.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка