logo

У МОН презентували рекомендації щодо організації змішаного навчання у ЗВО

24 червня 2020 року заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний презентував рекомендації щодо впровадження змішаного навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Заступник Міністра зазначив, що рекомендації складаються з трьох блоків – організаційного, методичного і технологічного.  З тексту рекомендацій бачимо, що організаційний блок — блок про організацію змішаного навчання на рівні закладу освіти, написаний на основі досвіду тих закладів, які вже пройшли різні стадії впровадження змішаного навчання. Методичний блок охоплює пошук оптимальних моделей та змісту для досягнення програмних результатів навчання. У технологічному блоці йдеться про ефективне впровадження змішаного навчання з допомогою навчальних платформ, інтегрованих з внутрішніми системами обліку та документообігу, які використовують заклади освіти.

Рекомендації розроблені робочою групою за участю Науково-методичної підкомісії “Дистанційне навчання” сектора вищої освіти Науково-методичної ради МОН у складі Ольги Бершадської, Юрія Зубаня, Олега Іларіонова, Олега Лагодонюка, Олени Майбороди, Ірини Наумчук, Наталії Піндус, Олександра Поддєнєжного, Миколи Сидорова, Марини Сільченко та Романа Яценка за загальною редакцією Єгора Стадного та Євгена Ніколаєва.

У МОН стверджують, що за кожною рекомендацією стоять досвід, помилки і час, витрачений на їхнє виправлення, а також бажання допомогти закладам освіти пройти цей шлях без повторення чужих помилок.

Завантажити рекомендації щодо впровадження змішаного навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти можна за посиланням.

Виступ заступника Міністра Єгора Стадного доступний на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України у Facebook.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка