logo

Театр вдома: онлайн-вистави від Львівського академічного театру імені Леся Курбаса

Сподіваємось, що скоро зможемо насолоджуватись виставами оффлайн, адже ніщо не замінить живих емоцій акторів, прожитих на сцені. А поки нема фізичної можливості побувати у театрі, продовжуємо рекомендувати Вам цікаві спектаклі українського театрального мистецтва.

Повертаємося знову до рідного львівського репертуару. Цього разу наш вибір – Львівський академічний театр імені Леся Курбаса. Отже, приготуйте чай зі смаколиками, бо презентуємо Вам першу частину добірки цікавих театральних постановок.

Рекомендуємо до перегляду «Забави для Фауста» за текстами роману «Злочин і кара» Федора Достоєвського. Тут Ви побачите лише чотирьох акторів з роману, але у центрі постановки акцент на стосунках Раскольнікова і Свидригайлова. Доступне відео – запис вистави в Театрі «Сузір’я» (Київ, 1995 рік). Чорно-білий формат має свій шарм та втім якість зйомки не заважає насолодитись прекрасною грою акторів і цікавою задумкою режисера.

 

«Хвала Еросу» за «Бенкетом» Платона однозначно має сподобатись, адже це і антична культура, і філософські роздуми, і співи, і танці, і пластика гімнастів. Ба більше, «Бенкет» Платона – один із найкращих творів давньогрецького мислителя, де підіймаються актуальні і вічні теми людства про любов і дружбу. Запевняємо, що отримаєте майже дві години естетичної насолоди.

Третя вистава не менш філософська – «Благодарний Еродій» за Григорієм Сковородою, творчість якого висвітлює проблеми безкінечного пошуку себе, щастя людини і гармонії особистості. У центрі сюжету мавпа Пишек і лелека Еродій дискутують про вдячність як запоруку життєвої радості і внутрішнього спокою людини. Еродій закликає людей виявляти свої здібності і нахили до певної діяльності, адже у цьому полягає шлях до щастя. «Бути щасливим – це значить пiзнати, знайти самого себе» (Григорій Сковорода). І немає більшої радості, ніж жити за покликанням!

Приємного перегляду!

Юлія Валько