logo

Театр вдома: онлайн-вистави від Львівського академічного театру імені Леся Курбаса: частина ІІ

Літо – період не лише активних подорожей, а й час для цікавих та пізнавальних мистецьких мандрівок. Сьогодні знову запрошуємо Вас дистанційно відвідати один з найкращих театрів Львова – Львівський академічний театр імені Леся Курбаса. Пропонуємо Вам класичні театральні постановки за відомими творами.

Нашу добірку розпочинає вистава «Сни» за романом «Злочин і кара» Федора Достоєвського. Назва спектаклю дуже символічна, адже сон у кожної людини індивідуальний, не має нічого спільного із реальністю і фантазіям нема меж. А саме тому різне може надуматися у цій історії.

«Між двох сил» за Володимиром Винниченком про гірку правду, що може розчулити до сліз. Кажуть, що не було жодного випадку, коли ця театральна постановка не викликала сліз. Вона доводить, що історія таки повторюється і можна побачити багато паралелей із сучасністю.

Підсумовуючи, рекомендуємо переглянути «Марусю Чурай» за Ліною Костенко про українську поетесу-піснярку. Події відбуваються у середині XVII століття у Полтаві, де на суді дівчину звинувачують у тому, що вона отруїла свого коханого Грицька. Мотив – помста за зраду невірного хлопця. Окрім особистої сюжетної лінії, тягнеться й історична.

Приємного перегляду!

Юлія Валько