logo

Робота гуртожитків в умовах карантину: рекомендації МОЗ

Функціонування гуртожитків в умовах карантину – одне з найважливіших питань організації освітнього процесу у новому навчальному році. Відтак, 4 серпня 2020 року головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав Постанову, яка затверджує рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в гуртожитках в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

З метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації в Україні, власники та керівники закладів освіти повинні дотримуватися затверджених рекомендацій, які розроблені для гуртожитків всіх типів.

Відповідно до рекомендацій у гуртожитку необхідно:

→ проводити щоденний температурний скринінг;

→ у приміщеннях загального користування перебувати в захисній масці або респіраторі;

→ у місцях потенційного скупчення осіб, які проживають у гуртожитку, нанести відповідне маркування для забезпечення дотримання соціальної дистанції не менше 1,3 метри.

Згідно з рекомендаціями адміністрація гуртожитку забезпечує:

→ наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту;

→ постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

→ дезінфекцію поверхонь;

→ розміщення додаткових контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту;

→ обмеження масових зборів працівників та осіб, які проживають у гуртожитку, в закритих приміщеннях.

Особи з підозрою на коронавірусну хворобу (COVID-19) підлягають негайній госпіталізації або самоізоляції до отримання консультації медичного працівника. Студентам, що знаходяться на самоізоляції в приміщеннях гуртожитку, має бути забезпечено медичне спостереження, доставку харчових продуктів, медикаментів, засобів гігієни, особистих речей, з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів. У випадку багатомісного розміщення ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали зі студентом, в якого виявлено підозру на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка