logo

МОН і Профспілка обговорили ключові соціальні питання для освітян

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерство освіти і науки України обговорили на робочій зустрічі 14 вересня 2020 року актуальне сьогодні питання фінансування галузі освіти та запланований бюджет на 2021 рік. Спільним знаменником зустрічі стала постать вихователя, учителя, викладача, в якому потрібно бачити не одну з одиниць освітнього процесу, а людину з особистими переживаннями і проблемами.

Від профспілкової сторони в робочій зустрічі взяли участь Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, заступники Голови Профспілки Сергій Романюк, Любов Гарбаренко, Володимир Цвих та Ольга Чабанюк. Міністерство представляли в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник Міністра Світлана Даниленко, помічник директора Інституту освітньої аналітики Ольга Щеглова та в.о. директора департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків Оксана Ткаченко. Учасником заходу також став голова Ради ректорів Київського вузівського центру, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Петро Куліков.

Так, в.о. Міністра освіти Сергій Шкарлет наголосив, що Міністерство є партнером Профспілки у справі підвищення соціальних стандартів для освітян та підтримує спільне і конструктивне відпрацювання документів щодо фінансових механізмів підняття заробітних плат педагогам.

Зі свого боку Голова Профспілки Георгій Труханов закцентував увагу присутніх на кількох важливих питаннях, які нині гостро постали в освітній галузі, зокрема: видатки на освіту та їх раціональне використання, підвищення заробітних плат освітян у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати, питання захисту та безпеки учителів і викладачів у час пандемії, нормативне забезпечення організації навчального процесу тощо.

Підсумком робочої зустрічі стала домовленість соціальних партнерів узгоджувати спільні дії у поставлених завданнях для поетапного виконання норм законодавства про освіту в сфері оплати праці педагогів та науковців.

За інформацією

Пресслужби Профспілки працівників освіти і науки України

Фото Пресслужби Профспілки працівників освіти і науки України