logo

Про виплату заробітної плати з урахуванням підвищення у вересні 2020 року

 

Пунктом 3.1. Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2017 – 2020 рр. (з наступними змінами і доповненнями) передбачено, що оплата праці працівників Університету здійснюється відповідно до чинного законодавства, Генеральної та галузевих угод, Колективного договору та штатного розпису Університету.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 25.08. 2020 року мінімальну заробітну плату збільшено з 4 723 гривень до 5 000 гривень. Також цим законом передбачено збільшення видатків на підвищення розміру посадового окладу працівника І-го тарифного розряду.

На виконання цього закону, 26 серпня 2020 року Уряд прийняв Постанову №750 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери», якою посадовий оклад працівника І-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки встановлено у розмірі 2 225 грн. Відповідно тарифна ставка працівника першого розряду збільшується на 123 гривні.

Усі доплати та надбавки до заробітної плати розраховуються з величини посадового окладу або тарифної ставки. Заробітну плату працівникам Львівського національного університету імені Івана Франка за першу половину вересня 2020 року виплачено без врахування підвищення, відтак працівникам Університету буде проведено перерахунок заробітної плати.

За матеріалами Планово-фінансового відділу Університету

і соціально-правової комісії Первинної профспілкової організації працівників Університету