logo

Лікарняний після COVID-19 може тривати до 30 днів

Перебування на лікарняному після захворювання на COVID-19 може тривати впродовж місяця. Членкиня медичної ради при Міністерстві охорони здоров’я Ольга Голубовська 22 жовтня під час онлайн-брифінгу розповіла про так званий «постковідний синдром», який є третьою стадією розвитку коронавірусної хвороби, що й пояснює потребу людини в такому тривалому відновленні.

Учені зі всього світу наполегливо досліджують «постковідний синдром», адже, за словами лікарки-інфекціоністки Ольги Голубовської, це окрема проблема, тож пацієнтам потрібно перебувати під певним наглядом.

Ольга Голубовська зазначила, що нормативно-правові документи регулюють такий лікарняний: «Відповідно до наших нормативних документів ви можете до місяця перебувати на лікарняному листі після того, як перенесли коронавірусну інфекцію».

Напередодні місцевих виборів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов також звернувся до українців із проханням виконувати всі встановлені правила, щоби вибори відбулись безпечно для здоров’я, вкотре підкресливши на необхідності дотримуватись маскового режиму, соціальної дистанції та користуватись антисептиками.