logo

Т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет про дистанційну освіту в умовах карантину

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про організацію навчального процесу в дистанційному форматі, підкресливши неабиякі старання освітян задля впровадження дистанційного навчання. 27 жовтня під час ток-шоу «Марафон» на телеканалі «Наш» т.в.о. Міністра наголосив на тому, що українські заклади освіти відносно готові до дистанційної форми навчального процесу, адже пандемія змусила весь світ пристосовуватись до нових умов життя.

Очевидно, за словами Сергія Шкарлета, очне навчання має значні переваги: «На моє переконання, враховуючи і позицію фахівців-освітян, дистанційне навчання ніколи не замінить той реальний формат спілкування, який є в очному, повноформатному навчанні. Завжди дистанційну освіту розглядали як можливість здобування додаткових переваг. Але є той факт, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки передбачає проведення виключно дистанційних занять».

Водночас освітній процес, зокрема дистанційний чи змішаний з огляду на карантинні заходи, потребує не лише залучення чималих коштів, а й наполегливої праці та прагнення до змін, що теж залежить від належної організації керівників закладів освіти. Внесені зміни до Закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» та як виняток із положень частини четвертої статті 1032 Бюджетного кодексу України дозволили використовувати залишки освітньої субвенції – 3,3 млрд. гривень – для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Додатково, на сьогодні, Уряд перерозподілив 539 млн. грн в межах видатків, передбачених МОН на 2020 рік, для забезпечення дезінфекційними засобами шкіл у цьому році. Також за підтримки Президента та Уряду вдалося окремою бюджетною програмою закласти до проєкту бюджету на 2021 рік кошти для боротьби з коронавірусом», − наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За інформацією Міністерства освіти і науки України