logo

Національна стратегія державної молодіжної політики до 2030 року

Первинна профспілкова організація працівників Львівського університету з нагоди Міжнародного дня студента складає щирі вітання студентській спільноті Львівського університету! Пам’ятайте, друзі, що позаду Ви залишите не університетські стіни, вивчені теми та настанови викладачів, а чудовий науковий вишкіл, який допоможе Вам знайти себе у рідній країні, в улюбленій професії та в насиченому новими відкриттями житті!

Українська держава, як і Університет, піклується про Вас задля майбутнього, яке, певна річ, завдяки Вашим зусиллям буде світлим й успішним. Варто знати, що Кабінет Міністрів схвалив Національну стратегію державної молодіжної політики до 2030 року, яка покликана дати можливості українській молоді власними унікальними зусиллями вдосконалювати суспільно-політичні відносини в країні.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт підкреслив: «Реалізація стратегії допоможе українській молоді бути свідомою, більш адаптованою до викликів сучасного світу, мати високий рівень життєстійкості, самостійності і спроможності. Для нас дуже важливо створювати всі належні умови для безпеки та здоров’я підростаючого покоління, впливати на його конкурентоспроможність, а також допомагати інтегруватися в українське суспільство та світ».

Ключовими пріоритетами Стратегії для всіх вікових категорій стали безпека, здоров’я, спроможність (активна участь у суспільному житті, конкурентоспроможність) та інтегрованість в українське суспільство і світ. Державна політика скерована на створення зовнішніх і внутрішніх умов, що сприятимуть розвитку суб’єктних властивостей молодої особистості, яка матиме змогу:

→ зростати з турботою про фізичне і психічне здоров’я з дитинства;

→ адекватно оцінювати загрози та реагувати на них, посилюючи власну безпеку;

→ формувати компетентності для безпечного і гідного життя, розвитку та самореалізації у швидкоплинному і малопередбачуваному світі;

→ брати участь у житті суспільства, громад і спільнот, впливаючи на важливі спільні рішення.

Зазначимо, що реалізація Національної Стратегії передбачає два етапи:

→ І етап. Безперечно, йде мова про затвердження відповідних державних цільових програм та вдосконалення нормативно-правової бази щодо забезпечення реалізації державної молодіжної політики, зокрема й уточнення у законодавстві вікових меж молоді з урахуванням європейських принципів.

→ ІІ етап. Належне втілення державних цільових програм та виконання міжнародних договорів у молодіжній сфері дозволять оцінити ефективність реалізації молодіжної політики. Підсумком стане вдосконалення, у разі ухвалення такого рішення, Національної стратегії, державних цільових програм, інших програм та нормативно-правових актів, які пов’язані з вирішенням питань молоді на всіх рівнях урядування.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка