logo

Відсутність маски в громадських місцях коштуватиме кількасот гривень

Від сьогодні відсутність на обличчі маски в громадських місцях і транспорті або неправильне її використання коштуватимуть українцям від 170 до 255 гривень.

20 листопада офіційне друковане видання Верховної Ради «Голос України» опублікувало Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Відповідний Закон доповнює статтю 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, згідно з якою перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту – респіраторів або захисних масок, зокрема виготовлених самостійно − карається штрафом від 10 (170 грн) до 15 (255 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив на тому, що штрафи за таке правопорушення виписуватимуть на місці: «Що буде передбачати цей Закон? Він буде передбачати, що конкретний штраф за неносіння масок буде від 170 до 255 гривень. Причому протокол складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали в суд, а суд потім вирішував – накладати штраф чи не накладати».

Зазначимо, штрафи зможуть виписувати як працівники Національної поліції, так і представники епідемічного контролю та органів місцевого самоврядування.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка