logo

Схвалено Колективний договір Університету на 2021-2024 рр.

10 грудня 2020 року у дистанційному режимі за допомогою центру для командної роботи «Microsoft Teams» відбулася Конференція трудового колективу Львівського національного університету імені Івана Франка. Участь в онлайн-засіданні взяли 257 делегатів.

Зі звітом про виконання Колективного договору Університету за період з травня 2019 року до грудня 2020 року від адміністрації виступив проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар. Зокрема Володимир Михайлович звернув увагу на основні розділи документу, акцентуючи на фінансово-економічній діяльності, нормуванні та оплаті праці, матеріальному стимулюванні працівників Університету. Проректор констатував, що у 2020 році на факультети було спрямовано 10,5 млн грн. окрім того, Ректор щорічно за поданням Видавничої комісії  та Вченої ради преміює, відповідно до чинного положення, авторів підручників та навчальних посібників в розмірі одного посадового окладу та виділяє безкоштовно 10 % примірників від загального накладу. Особливу увагу проректор зосередив на охороні праці. Відповідно до звіту, у 2019-2020 роках згідно з графіком проведено чергові перевірки всіх корпусів Університету щодо дотримання вимог охорони праці. Доповідач підкреслив важливість карантинних заходів в Університеті, адже здоров’я та безпека усіх учасників освітнього процесу є пріоритетом. Володимир Качмар зазначив, що у Львівському університеті проводять додаткові інструктажі для працівників та здобувачів освіти щодо дотримання обмежень задля запобігання поширення коронавірусної хвороби, розроблено і втілено в життя алгоритм дій на випадок виявлення захворювання на коронавірус. З метою забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану у приміщеннях Університету придбано у необхідній кількості безконтактні термометри для проведення температурного скринінгу осіб, респіратори, одноразові маски, рукавички, щитки для індивідуального захисту, а також антисептичні засоби для дезінфекції.

Співзвіт про виконання Колективного договору Університету також представив делегатам Конференції голова Первинної профспілкової організації працівників Юліан Бек. Голова профкому констатував, що упродовж звітного періоду положення Колективного договору в цілому були виконані, проте окремі з них виконані не в повному обсязі, а деякі – на стадії виконання. Юліан Бек проаналізував виконання положень Колективного договору відповідно до трьох блоків – трудові відносини й умови праці, соціальний захист та охорона праці. Голова профкому акцентував на питанні щодо паркування автомобілів працівників Університету. Водночас, на думку Юліана Бека, актуальним залишається житлове питання.

Відповідно до порядку денного делегатам Конференції представили проєкт Колективного договору Університету на 2021-2024 рр., який є одним із основних нормативних документів соціального партнерства. У новій редакції Колективного договору термінологію приведено у відповідність з термінологією Статуту Університету, уніфіковано всі скорочення, приведено у відповідність назви посад та ін. Зміни також було внесено у додатки № 2 та № 7. Окрім того, було підготовлено Угоду з охорони праці на 2021-2024 рр., яка є одним з основних документів Колективного договору. Рішенням делегатів Конференції проєкт схвалили.

Юлія Гриценко

Фото Олега Вівчарика