logo

Вакцинація проти COVID-19: коли освітянам очікувати на щеплення?

Під час брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів про запуск інформаційного порталу МОЗ для запису на вакцинацію проти COVID-19, перший етап якої розпочнеться вже за тиждень згідно з Дорожньою картою вакцинації.

«Ми маємо усвідомити: вакцинація − це своєрідна страховка життя від летальних наслідків хвороби. Держава  зі свого боку робить все можливе, аби забезпечити українців якісною, ефективною та безкоштовною вакциною. Записатися на отримання щеплення можна буде найближчими днями через зручний інформаційний портал, а також через інші вебпортали електронних медичних інформаційних систем, через сімейного лікаря або контакт-центр МОЗ», − наголосив Міністр охорони здоров’я України.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко як відповідальний за програму вакцинації проти COVID-19 в Україні очолює групу, яка безпосередньо займається технічним виконанням процесів вакцинації.  Тож організація безперебійного процесу вакцинації та питання щодо її безпечності покладаються саме на заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. Про це, зокрема, йдеться в Дорожній карті вакцинації проти COVID-19 та затверджено у відповідному наказі.  Відповідальним за своєчасне постачання вакцин став заступник Міністра з питань євроінтеграції Ігор Іващенко.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підкреслив: «Будь-яка вакцина, якщо вона реєструється в нашій країні − це вакцина, яка розроблена згідно з міжнародними медичними стандартами, пройшла доклінічний етап випробувань на безпечність застосування і далі − три етапи клінічного випробування. Це та вакцина, яка зареєстрована і визнана у світі».

→ Вакцинація освітян проти COVID-19

29 січня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Віктор Ляшко презентував Календарний план з безкоштовної вакцинації населення у 2021 році, який передбачає 1,4 млн вакцин проти COVID-19 для працівників сфери освіти у вересні-жовтні 2021 року. Зверніть увагу, що освітян вакцинуватимуть мобільні бригади та, як і будь-яку іншу групу населення,  лише на добровільній основі.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України