logo

Діяльність профспілки в умовах пандемії

У час пандемії коронавірусної інфекції роль профспілкової організації в житті працівника Університету набула нової неабиякої ваги. Дистанційний режим роботи, здавалося б, поставить на тривалу паузу налагоджений механізм взаємної співпраці в профспілковому колективі, однак навіть у таких обставинах профспілці вдається активно продовжувати працювати над поставленими завданнями, надаючи передовсім необхідну підтримку своїм спілчанам.

У жовтні 2020 року Первинна профспілкова організація працівників прийняла важливе рішення про укладення договору з КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» щодо проведення діагностики стану здоров’я членів профспілки. Очевидно, що відповідна постанова була зумовлена вкрай складною епідеміологічною ситуацією як в Україні, так і в цілому світі. «Проведення безкоштовних ІФА-тестувань для членів профспілки коштом профспілкової організації стало для спілчан не лише реальною можливістю заощадити кошти, а й перевірити стан здоров’я. Зараз, як ніколи, ми розуміємо, що здоров’я наших працівників є найбільшим пріоритетом», − підкреслює голова профспілкової організації Юліан Бек.

Сьогодні члени профспілкової організації можуть безкоштовно провести ІФА-тестування двох типів – LgM (наявність гострого процесу захворювання) та LgG (виявлення антитіл). Для цього необхідно звернутися до профспілкової організації за електронним скеруванням. До слова, з жовтня 2020 року профспілкова організація скерувала на безкоштовні ІФА-тестування в КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» понад 90 спілчан. «Профспілка надалі продовжуватиме напрацьовувати можливості розширення кола аналізів, які можна буде здавати в медичних закладах для діагностики стану здоров’я членів профспілки», – переконаний юрисконсульт профспілкової організації Володимир Бурак.

Новим вектором діяльності профспілкової організації також стали матеріальні виплати спілчанам, які захворіли на COVID-19 і потребують допомоги. Про динаміку зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію упродовж останнього півріччя свідчать відповідні профспілкові виплати, позаяк лише упродовж першого кварталу 2021 року членам профспілки виплачено понад 130 000 грн. матеріальної допомоги на лікування від COVID-19. Підставою для такого виду виплати є заява працівника та документ, який підтверджує встановлений діагноз (довідка від сімейного лікаря або позитивний результат ПЛР-діагностики чи Антиген-діагностики). З огляду на вимушені обставини самоізоляції пакет документів спершу можна надіслати в електронному варіанті, опісля подавши оригінали голові профспілкової організації підрозділу.

Не менш важливим є те, що профспілкова організація також долучилася до придбання антисептичних засобів та засобів індивідуального захисту для підрозділів Університету, а також приєдналася до збору коштів для придбання апарату ШВЛ, придбала питну воду для КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи». Окремо варто наголосити й на здійсненні інформаційної та правової підтримки працівників в умовах карантину.

Щиро сподіваємося, що вже незабаром Україні таки вдасться подолати COVID-19 і всі ми повернемося до звиклого ритму життя, яке сповнене живого спілкування і реальних зустрічей. Закликаємо Вас ретельно стежити за своїм здоров’ям і дотримуватися карантинних обмежень, адже боротьба з коронавірусною хворобою – наш обов’язок. Будьте здоровими і бережіть себе!

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка