logo

Григорія Осового обрано головою ФПУ

25 травня 2021 року відбувся VIIІ З’їзд Федерації професійних спілок України. У роботі З’їзду взяли участь 340 делегатів від 45 всеукраїнських профспілок та 25 територіальних профоб’єднань, керівники центральних органів державної влади та управління, соціальні партнери, представники громадських організацій. Серед делегатів З’їзду – голова Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка Юліан Бек.

Ключовим питанням З’їзду стали вибори нового очільника Федерації професійних спілок України. До списку кандидатур було включено чинного голову ФПУ Григорія Осового та заступника голови ФПУ Володимира Саєнка. Відповідно до результатів відкритого голосування головою ФПУ обрано Григорія Осового. Заступниками голови ФПУ обрано Володимира Саєнка, Олександра Шубіна, Євгена Драп’ятого та Василя Андреєва.

Відповідно до порядку денного також затверджено Стратегію діяльності ФПУ на 2021-2026 роки «Час дій та якісних змін». За рекомендацією Ради ФПУ делегати прийняли Заяву про припинення наступу на трудові права працівників і профспілок» та Резолюцію «Новому поколінню – нові можливості».

 

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки України

Фото Профспілки працівників освіти і науки України