logo

Профспілки обговорили спільні дії після Акції протесту

Керівники всеукраїнських галузевих профспілок і територіальних профоб’єднань провели 19 жовтня 2021 року в Будинку профспілок чергову робочу нараду.

Метою зустрічі стало обговорення подальших дій Федерації професійних спілок України та її членських організацій за підсумками Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, яка відбулась 7 жовтня 2021 року в Києві біля Будинку Уряду. Досі залишається вкрай актуальним питання реалізації досягнутих домовленостей між профспілковою делегацією та керівництвом Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України стосовно забезпечення виконання вимог протестувальників.

Голова ФПУ Григорій Осовий нагадав колегам про те, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав протокол доручень керівникам міністерств та відомств від 7 жовтня 2021 р. за результатами зустрічі у форматі тристороннього соціального діалогу з представниками СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та СПО сторони роботодавців на національному рівні.

Надалі майданчиком для пошуку спільної компромісної позиції усіх трьох сторін соціального діалогу та підготовки проєктів відповідних рішень визначено комітети Національної тристоронньої соціально-економічної ради. «Нам потрібно підтримувати високий рівень мобілізаційної готовності в трудових колективах, профспілкових організаціях до дій. Вести постійний діалог з людьми, роз’яснювати цілі, інформувати про хід вирішення владою поставлених вимог», − підкреслив Григорій Осовий.

Зі свого боку під час наради заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Олександр Шубін, Євген Драп’ятий, керівники всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань також внесли свої пропозиції щодо подальшого відстоювання протестних профспілкових вимог.

За інформацією Федерації профспілок України