logo

Уряд вніс зміни до Порядку присудження ступеня PhD

У зв’язку з введенням воєнного стану в державі Кабінет Міністрів України вніс до постанови від 12 січня 2022 р. № 44 важливу зміну, яка передбачає продовження термінів, що визначені у Порядку присудження ступеня доктора філософії, на період дії воєнного стану та впродовж наступних трьох місяців після його припинення або скасування.

Схвалена постанова Кабінету Міністрів України від 21 березня 2022 р. № 341 встановлює, що «період дії воєнного стану, а також наступні три місяці після його припинення або скасування, не враховуються під час обчислення строків, визначених Порядком присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії».

Відтак відповідна зміна є доданим пунктом 3 до вказаної постанови від 12 січня 2022 р. № 44 «Про затвердження Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії».

Варто підкреслити, що внесення цієї зміни зумовлено необхідністю унормувати процедуру атестації здобувачів ступеня доктора філософії в умовах воєнного стану.

За інформацією Міністерства освіти і науки України