logo

Підсумки онлайн-засідання профспілкового комітету 8 квітня 2022 року

8 квітня 2022 року відбулося чергове онлайн-засідання профспілкового комітету. Працюючи в дистанційному режимі під час засідань, профспілковий апарат та голови профспілкових організацій продовжують активну діяльність профспілки настільки, наскільки це можливо в умовах війни.

Першим питанням порядку денного було обговорення найважливішої та водночас найбільш очікуваної події в освітньому середовищі країни – церемонії підписання Меморандуму про приєднання Львівського національного університету імені Івана Франка як стратегічного партнера до Альянсу Європейського кампусу міських університетів (EC2U).

Голова профкому Юліан Бек підкреслив неабияку значущість цієї події для усієї академічної спільноти Університету, позаяк Львівський національний університет імені Івана Франка став єдиним закладом вищої освіти України в складі Альянсу європейських університетів. Юліан Бек зауважив, що під час форуму EC2U в Павії члени Альянсу тричі аплодували стоячи, що свідчить про рішучу готовність європейської освітньої спільноти підтримувати українців у різний спосіб, формуючи спільні цінності та на їхній основі будуючи співпрацю і майбутнє.

Далі голова профкому поінформував колег про рішення членів Президії Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, зокрема про нещодавно прийняте Положення щодо допомоги постраждалим внаслідок воєнних дій та людям, майно яких постраждало або було зруйноване внаслідок війни.

На засіданні профкому присутні також розглянули питання перерахунку дводенного заробітку працівників Університету на підтримку Збройних Сил України. Так, заступниця голови профкому Марія Когут наголосила, що лише власноруч підписана заява працівника є підставою для перерахування коштів. Оскільки працівники бухгалтерської служби опрацьовуватимуть кожну заяву вручну, заступниця голови профкому звернулася до присутніх із проханням якнайшвидше подати заяви усіх охочих долучитися до благодійної ініціативи.

Юрисконсульт профкому Володимир Бурак розповів про особливості організації трудових відносин та державні гарантії в умовах воєнного стану, роз’яснивши колегам усі ключові аспекти Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», який набув чинності 24 березня 2022 року.

Члени профкому також затвердили реєстр виплат матеріальних допомог спілчанам у зв’язку з лікуванням.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка