logo

Щиро вітаємо з Великоднем!

Великдень для українців повсякчас мав особливе значення, адже радість Воскресіння Христового, виплекана в сорокаденному Великому пості, врешті сповнюється нашими щирими вчинками милосердя до ближніх, наполегливою працею над духовними упущеннями та втіленими постановами бути гідними великої жертви Христа на Голгофті. Воскреслий Ісус завжди стукає в двері наших домівок, щоби засвідчити власною Хресною Дорогою перемогу життя над смертю та добра над злом.

Український народ сьогодні черпає сили до відчайдушної боротьби у вірі прийдешнього переможного дня, надії на заколосяну землю під мирним небом й любові до рідних людей, яких насправді у кожного з нас є понад 40 мільйонів! Християнські чесноти тісно вплетені в громадянський обов’язок українців, які мужньо воюють у лавах Збройних сил України, безупинно волонтерять у тилу, випікають паски і готують щедрі дарунки воїнам, гостинно приймають вдома вимушених мандрівників, сердечно моляться за якнайшвидше припинення війни та щасливе повернення додому всіх захисників Батьківщини.

Великдень прийде в серця українців також у різний спосіб, об’єднавши націю нескорених сучасників війни навколо Христового вітання – «Мир Вам». І закорінена в поколіннях пам’ять про Героїв, невинно вбитих дітей своєї країни незабаром кине усьому світові клич миру і свободи, воістину воскреслих у ці світлі великодні дні!

Водночас зичу усім нам не втрачати сподівань на ясне небо у смутні часи, дати душі змогу сповна відчути радість найвеличнішого християнського свята та в сімейному колі при традиційному великодньому сніданкові ствердно промовити: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!».

З повагою –

голова профкому

працівників Університету

Юліан БЕК