logo

Підтримуючи українських воїнів, працюємо задля перемоги

Одним із найважливіших напрямків діяльності профспілкової організації в час повномасштабної війни є допомога Збройним силам України, а особливо мобілізованим працівникам Університету та членам їхніх сімей.

Упродовж шести місяців війни профспілка розглянула чимало звернень із різними проханнями від наших захисників, військових частин та госпіталів.

Голова профспілкової організації факультету педагогічної освіти Галина П’ятакова особливо болісно відчула війну, коли син отримав важке поранення під час виконання бойового завдання. Уже згодом, перебуваючи в реабілітаційному центрі «Галичина» у містечку Великий Любінь на Львівщині, син Галини П’ятакової радо зустрів представників профкому з дружнім візитом та допомогою – десятками ящиків питної води для військових. Однак підтримка профспілки не завершилася на цій зустрічі, адже незабаром вдруге вдалося організувати гуманітарну допомогу для військових на реабілітації – пакунки із засобами особистої гігієни.

Галина Павлівна опісля напише зворушливий допис на своїй сторінці у соціальній мережі, який направду додасть ще більшої наснаги вірити та допомагати захисникам Української Держави: «Сьогодні слова подяки знову висловлюємо Профспілці Львівського університету за підтримку та допомогу воїнам Реабілітаційного центру «Галичина». Щиро дякую всім, хто організував, зібрав, спакував, доніс і довіз такі важливі для наших поранених захисників речі! Щирий уклін Вам від матерів за турботу про наших синочків! Слава Україні!».

Водночас допомога захисникам не обмежилася доставкою питної води та усіх необхідних речей для особистої гігієни. Студенти й викладачі факультету культури і мистецтв радо зголосилися організувати творчі зустрічі акторів із воїнами, щоби в спілкуванні з університетською молоддю міцнішав моральний дух наших поранених захисників. У реабілітаційному центрі «Галичина» зараз перебувають більше ста воїнів, які, втративши кінцівки в бойових операціях, вчаться робити перші кроки уже на протезах та активно займаються спортом. Тож цей своєрідний проєкт взаємодії, а в подальшому також і музичні зустрічі, що стануть чудовим містком комунікації студентства й українських захисників.

Завдяки плідній щоденній праці разом створюємо свій пазл до перемоги, який невдовзі стане невід’ємною частиною спільно довершеної картини з синьо-жовтим стягом у мирному рідному небі!

Галина П’ятакова щиро ділиться: «Ми хочемо, щоб хлопці, які отримали важкі поранення, відчули нашу гордість за них, нашу любов до ЗСУ, нашу віру у ПЕРЕМОГУ!».

Христина Яхницька