logo

До Університету завітав Святий Миколай

Незважаючи на те, що зараз в Україні триває повномасштабна війна, усі українські дітки з нетерпінням чекали зустрічі зі Святим Миколаєм, адже кожне дитяче серце понад усе прагне казки і дива.

Саме тому сьогодні, 19 грудня 2022 року в Актовій залі Університету відбулася зустріч діток працівників ЛНУ ім. Івана Франка зі Святим Миколаєм. Організували захід Первинна профспілкова організація працівників Університету та факультет культури і мистецтв. Окрім того, до організації святкового дійства долучилися Центр соціального розвитку та громадських ініціатив і Міністерство у справах ветеранів України.

Вже традиційно студенти та випускники факультету культури і мистецтв, зокрема кафедри театрознавства та акторської майстерності і кафедри музичного мистецтва, під керівництвом старшої викладачки кафедри музичного мистецтва, заступнці декана факультету культури і мистецтв з наукової і навчально-виховної роботи Галини Бень створили на сцені справжнє диво: діти поринули у казковий світ, де зустріли Ангела й Антипка, а згодом і Миколая-Чудотворця.

Веселі танці, яскраві персонажі і тепла атмосфера подарували діткам незабутні емоції і гарні враження. Надалі усім своїм маленьким друзям Миколай вручив пам’ятні подарунки і побажав їм міцної віри, мирного неба і щасливого дитинства без війни. Наприкінці заходу дітки зробили спільне фото з Чудотворцем.

Завершуючи зустріч, до діток та їхніх батьків звернулися голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек і проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, які подякували усім присутнім за участь у заході і побажали діткам мирного майбутнього.

Додамо, що цьогоріч у Львівському університеті відбулося дві зустрічі зі Святим Миколаєм, одна з яких – для діток працівників Університету, які боронять чи боронили нашу державу від російського окупанта.

Юлія Гриценко

Фото Юлії Гриценко та Олега Вівчарика