logo

Оздоровлення 2022: цифри і підсумки

Оздоровлення працівників Університету та членів їхніх родин, залишається одним із пріоритетів для нашої організації, а надто – в часі війни.

Упродовж 2022 року Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка провела низку заходів, спрямованих на оздоровлення наших колег. Оздоровлення працівників проводили у трьох напрямах – оздоровлення членів профспілки на базі пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Пролісок», дитяче оздоровлення, а також оздоровлення працівників на базі Спортивно-оздоровчого табору «Карпати».

Незважаючи на війну, упродовж звітного періоду було реалізовано близько 30-ти путівок до пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Пролісок». Вартість оздоровлення на одну особу становила 9000 грн. (номер типу «стандарт»). Розмір здешевлення путівок становив 60 % від загальної вартості (член профспілки сплачував 40% вартості). Варто також наголосити, що вже декілька років поспіль профспілка реалізовує ініціативу щодо безкоштовного оздоровлення працівників Університету-членів профспілки, які відзначили ювілей. Так, у 2022 році на оздоровлення наших спілчан у пансіонаті «Пролісок» було витрачено понад 140 тис. грн. Натомість 4 347,00 грн. було скеровано на здешевлення дитячих путівок – такою можливістю скористалися лише 2 осіб.

Через потенційну небезпеку, пов’язану із українсько-білоруським кордоном, оздоровлення працівників Університету на базі Шацького біолого-географічного стаціонару цьогоріч не відбувалося. Водночас спільно із Первинною профспілковою організацією студентів Університету вдалося оздоровити близько 100 осіб ( у тому числі й студентів) на базі Спортивно-оздоровчого табору «Карпати» ЛНУ ім. Івана Франка. Літній оздоровчий сезон відбувався упродовж 7-ми заїздів, тривалістю 7 днів кожен. Вартість відпочинку становила 3360 грн. / заїзд. Традиційно профком студентів здешевлював вартість проживання для студентів та аспірантів, які є членами профспілки, у розмірі 25% від загальної вартості, для працівників, які є членами профспілки здешевлення у розмірі 20% реалізовувала профспілкова організація працівників. Додамо, що пільгове оздоровлення також організовували працівників Університету, члени родини яких захищають Україну на фронті – такі працівники змогли оздоровитися у СОТ «Карпати» безкоштовно. Загалом сума витрат на компенсацію оздоровлення для наших спілчан становила понад 12 тис. грн.