logo

В Університеті нагородили найкращих

20 травня 2015 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч  переможців та призерів Міжнародних, Всеукраїнських олімпіад і конкурсів та працівників, які мають вагомі досягнення в підготовці обдарованих учнів. Нагороди, подяки й грошові премії  вручали Ректор Університету Володимир Петрович Мельник , голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Михайлович Синютка, голова Львівської обласної ради Колодій Петро Несторович, начальник управління загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти та соціального захисту Департаменту освіти і науки Світлана Іванівна Книшик.

«Що насправді найголовніше? Через декілька років я б хотів бути на місці батьків, чиї діти зараз тут присутні, тоді я буду найщасливішим батьком», − словами вдячності розпочав свій виступ Олег Михайлович Синютка, наголосивши на тому, що перед такими учнями й студентами велике майбутнє: «Ви щасливі, бо – найкращі!». Петро Несторович Колодій, своєю чергою, зазначив, що владі є на кого рівнятися, адже «важкі часи переживає Україна, але ми бачимо нашу молодь −  неймовірний потенціал».

Хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» ЛНУ ім. Івана Франка привітав переможців та їх наставників піснями «Ой заграли музики, музиченьки» і «Піснею про Довбуша».

Слово від талановитих учнів мала Роксолана Тезбір, переможець Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт з німецької мови. Учениця низько вклонилася, подякувавши кожному, хто допомагав їй у наукових здобутках.

Вчитель, наставник, викладач − основа суспільства, корінь, з якого виростає дерево, рука, що простягнута вчасно, плече, що підтримує небо учнівських здобутків.  Доцент кафедри української мови Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Марія Степанівна Стецик, , розпочала свою промову християнським привітом «Христос Воскрес!», адже «саме Ісус Христос є нашим першим вчителем» і тепер «Україна має таких учителів, перед якими потрібно схиляти голови!». Марія Степанівна з хвилюванням сказала, що усі перемоги й здобутки присвячують героям України: «За нами усіма «Пливе кача»…».

Українськими народними піснями «Порізалам пальчик» і «Капелюшок» втішило тріо Народної капели бандуристок «Зоряниця» ЛНУ ім. Івана Франка, під керівництвом Зіновії Сичак. Привітали учасників зустрічі й учасники фольклорного гурту «Барва».

До присутніх звернувся і Ректор Університету Володимир Мельник, який розповів про здобутки Львівського університету. Ректор наголосив на тому, що будь-які знання завжди є корисними: «Ця зустріч є успіхом на шляху до початку великої роботи над собою, яка ознаменується перемогою».

Світлана Іванівна Книшик у вітальному слові з гордістю сказала, що абітурієнти Львівщини здобувають перші місця за результатами ЗНО: «Ми пишаємося нашою талановитою молоддю і вчителями! Ми пишаємося тим, що влада Вас підтримує!». Загалом 112 учнів і студентів та 88 працівників сфери освіти, які займались підготовкою переможців, отримали нагороди.

Музичний дарунок для наставників виконав Народний камерний оркестр, під керівництвом заслуженого працівника культури України Романи Бурко.

Ведуча зустрічі побажала усім здійснення мрій, справдження надій батьків, учителів, осягнення вершин науки: «Зичимо Вам усіх нових звершень на життєвій стежині у незалежній Україні!».

Христина Вишивана

Фото:  з архіву ЛОДА