logo

День юриста: вітання академічної спільноти факультету й настанови майбутнім правникам

8 жовтня 2015 року спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка привітала своїх правників з нагоди святкування Дня юриста. Керівництво Університету, професорсько-викладацький склад і студенти юридичного факультету зібралися в Актовій залі, аби ще раз наголосити на важливості своєї професії і щоденній відповідальності перед собою і суспільством. Розпочав урочисту академію в. о. декана юридичного факультету Віталій Косович. Привітав юристів Ректор Університету. Професор Володимир Мельник наголосив на місії правників: «Демократія вимагає виконання законів, тому місія юридичного факультету щораз складніша. Наш факультет – це парадигма для всієї юридичної освіти країни». Володимир Петрович нагородив грамотами за сумлінну працю викладачів юридичного факультету й привітав увесь професорсько-викладацький склад, «який має право і моральну відповідальність готувати студентів-правників, на плечі яких покладена неабияка суспільна вага».

Мер міста Львова Андрій Садовий також привітав юристів Університету, нагородивши їх відзнаками від імені громади міста. Андрій Іванович звернувся до присутніх зі словом настанови: «Ми – політично молода країна. Завтрашній день залежить від кожного з нас, від того, наскільки ми відчуваємо персональну відповідальність. Я просив би Вас бути чесними і відповідальними за справу, яку робите. Щоб Ви ніколи не чинили речі, за які Вам буде соромно. Про Ваші вчинки завжди спитають і люди, і Господь Бог. Від Вашого персонального рішення залежить доля як однієї людини, так і цілої держави».

Багаторічний декан факультету, завідувач кафедри кримінального процесу і криміналістики, професор Василь Тимофійович Нор назвав три вічні професії в державно організованому суспільстві – лікар, який лікує; вчитель, який вчить; і суддя, доля якого – судити. «Високе призначення і суть правника у суспільстві. Юридичний факультет виховує людей-гуманістів і патріотів нашої держави», − з гордістю зазначив Василь Тимофійович.

Студентський актив юридичного факультету відзначив сертифікатами кожну зі своїх кафедр. Номінації були різні: за терпіння й витривалість, за інновації й розвиток, за відповідальність і вимогливість до студентів і т. д.

Проректор із науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський спільно з головою Первинної профспілкової організації працівників Університету Володимиром Качмаром також привітали правників зі святом, нагородивши найактивніших книгою «Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901 – 1944) провісник екуменізму», нещодавно презентованою в Університеті.

Віталій Косович завершив академію словами Томаса Джефферсона, творця Декларації незалежності США: «Професія юриста полягає в тому, щоб все ставити під сумнів, ні з чим не погоджуватися і без кінця говорити».

Більше фото у FACEBOOK

Христина Вишивана

Фото Юлії Гриценко