logo

Архів за Лютий 2015 року:

Адмінчастина обрала голову профбюро

25 лютого 2015 року відбулися звітно-виборні профспілкові збори адміністративної частини Львівського національного університету імені Івана Франка. Першим питанням порядку денного був звіт голови профбюро адміністративної частини Оксани Антощак. Оксана Теодорівна зазначила, що на обліку профспілкової організації є 43 члени профспілки. «Впродовж звітного періоду пропорційно відбувався розподіл матеріальних допомог. Мабуть, жодній людині, яка до нас зверталася, не відмовили», – підкреслила голова профбюро. Оксана Теодорівна поділилися інформацією про санаторно-курортні путівки та організацію літнього оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Університету. Окрім того, вона схвально оцінила культурно-масову роботу організації.


Відбулося засідання Президії

24 лютого 2015 року відбулося засідання Президії Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка. Президія традиційно прослухала заяви працівників Університету на отримання матеріальної допомоги у зв’язку з лікуванням. Серед питань порядку денного була й інформація про виконання кошторису Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка за 2014 рік. Вже незабаром звіт про виконання буде винесено на затвердження профспілкового комітету. Окрім того, сьогодні ж було обговорено проект кошторису Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка на 2015 рік, який також буде представлено на розгляд профспілкового комітету.


Ботанічний сад Університету провів звітно-виборні збори

24 лютого 2015 року відбулися звітно-виборні збори Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка. На обліку організації перебуває 45 членів профспілки. Зі звітом за 2010-2015 рр. виступила голова профспілкової організації Ботанічного саду Оксана Щерба. Оксана Богданівна поінформувала присутніх про кількість виплачених матеріальних допомог, культурно-масову роботу профбюро, просвітницькі поїздки. Окрім того, голова профбюро висловила свої пропозиції до нового Колективного договору.


Італія: уряд ухиляється від соціального діалогу з вчителями

Італійські профспілки працівників освіти публічно висловити свою незгоду з мовчанням уряду після того, як без відповіді залишилися декілька їхніх звернень із закликом розпочати переговори в рамках соціального діалогу щодо умов праці вчителів. Італійські членські організації Інтернаціоналу освіти – FLC CGIL, CISL Scuola і UIL Scuola – не отримали жодної відповіді на своє прохання до міністра освіти роз’яснити запропоновані урядом заходи, які містяться у законі 2015 року про стабільність роботи, та безпосередньо впливатимуть на трудові відносини. У спільній заяві профспілок стверджується, що ці заходи, в тому числі щодо заробітної плати, підпадають під договірні рамки, встановлені законом.


Відбулася звітно-виборна конференція Господарської частини Університету

17 лютого 2015 року в глядацькому залі Центру культури і дозвілля відбулася звітно-виборна профспілкова конференція господарської частини ЛНУ ім. Івана Франка. Окрім працівників цього підрозділу участь у заході взяв заступник голови Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка Юліан Бек. Розпочала засідання голова профбюро госпвідділу Галина Фалатюк, яка виступила перед колегами зі звітною доповіддю про роботу підрозділу впродовж п’яти років.


«Георій Труханов: освіта – це основа розвитку країни»

Про державний бюджет, законодавчі зміни, помірковану економію й посилення ролі професійних спілок в усьому світі розповів голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов газеті «Освіта України».