logo

Оздоровлення у 2016-му: підсумки

Одним із основних напрямів профспілкової роботи є оздоровлення спілчан та членів їхніх сімей. Сьогодні в Україні ситуація з путівками є більш ніж проблемною, адже Фонд соціального страхування вже не фінансує більшості путівок (як і дитячих новорічних подарунків) – на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, путівок матері і дитини, а також путівок до дитячих оздоровчих закладів (фінансується тільки лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів).

Більш ніж два роки Первинна профспілкова організація працівників ЛНУ ім. Івана Франка робить доступним (і значно дешевшим) оздоровлення працівників Університету на базі пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Пролісок», що у Трускавці. Упродовж 2016 року ми реалізували 36 путівок до пансіонату. Серед охоплених підрозділів факультети електроніки, фізичний, історичний, прикладної математики та інформатики, біологічний, економічний, педагогічної освіти, географічний, іноземних мов, хімічний, юридичний; педагогічний коледж, Наукова бібліотека та інші. Загальна сума здешевлення путівок до пансіонату «Пролісок» для працівників Університету у 2016 році становила близько 58 000 гривень.

Традиційно профспілкова організація займалася й розподілом скерувань на оздоровлення упродовж липня-серпня на базі Шацького біолого-географічного стаціонару ЛНУ ім. Івана Франка. Відтак за звітний період було реалізовано більше 400 скерувань. Членам профспілки оздоровлення частково здешевлювали. Загальна сума видатків на здешевлення скерувань на оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару в 2016 році становила більше 43 000 гривень.

До слова, у бюджеті Первинної профспілкової організації працівників на 2017 рік на оздоровлення закладено близько 170 000 гривень.

Юлія Гриценко