logo

Понеділок 16 жовтня – вихідний!

Шановні колеги!

Нагадуємо: 14 жовтня День українського козацтва, День захисника України, День утворення Української повстанської армії. Християни ще святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Відповідно до статті 73. Кодексу законів про працю України 14 жовтня – День захисника України є святковим днем. По-перше, не забудьте привітати своїх захисників! А по-друге, вихідний день з суботи 14 жовтня буде перенесено на понеділок 16 жовтня. А отже, цього місяця отримаємо трьохденний вікенд – з 14 по 16 жовтня.

Статею 67. Кодексу законів про працю України передбачено, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. При цьому робочий день у п’ятницю, 13 жовтня, має бути скорочений на одну годину (як передсвятковий).

У святкові дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови (безперервно діючі підприємства, установи, організації), роботи, викликані необхідністю обслуговування населення. У ці дні допускаються роботи із залученням працівників тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством.

Робота у святковий день  оплачується у подвійному розмірі:

1) відрядникам – за подвійними відрядними розцінками;

2) працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, – у розмірі подвійної годинної або денної ставки;

3) працівникам, які одержують місячний оклад, – у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. На бажання працівника, який працював у святковий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

 

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка