logo

Відповідь Комітету Верховної Ради з питань соцполітики щодо диференціації оплати праці

Профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка в особі голови профкому Володимира Качмара звернувся з листами до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, Голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова щодо необ’єктивної оцінки праці освітян.

У зверненні, зокрема, йшлося про те, що «… на фоні підвищень доходів окремих категорій працівників у зв’язку із підвищенням мінімальної заробітної плати необ’єктивно оцінена праця та диференційовано її розмір значній частині працівників освітньої галузі. Адже працівники з першого по одинадцятий тарифний розряд Єдиної тарифної сітки отримують однаковий розмір заробітної плати. Зрівнялівка в оплаті праці працівників, що відбулась з січня 2017 року, викликає масове невдоволення працівників і, на нашу думку, потребує негайного перегляду».

Звернення було обговорено і прийнято на засіданні президії Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка (протокол № 2 від 09.02.2017).

На зазначений лист надійшла відповідь від Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Текст листа подаємо повністю.

Юлія Гриценко