logo

Культурно-просвітницька діяльність профспілки у 2019 році

Упродовж 2019 року Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка традиційно організовувала чимало культурно-просвітницьких заходів для культурного і духовного відпочинку та розвитку.

Колективи профспілкових організацій Університету пропонують різноманітні цікаві події  та заходи, які ми радо зустрічаємо. Це, зокрема, святкові дійства, актуальні вистави та інші творчі заходи.

Упродовж звітного періоду профспілка реалізувала понад 2000 квитків і запрошень на культурно-просвітницькі події Львова, серед яких театральні та концертні дійства, різноманітні заходи, приурочені до пам’ятних дат і свят.

Отож, у 2019 році працівники Львівського університету разом із сім’ями переглянули театральні і концертні дійства у:

-Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької: «Мазепа», «Гуцульський рік», «Club самотніх сердець», «Перед заходом сонця», «Соло для мідних труб», «За двома зайцями», «Пітер Пен – нова історія», «Ханума», «Сватання на Гончарівці», «Сільва», «Криза», «З життя комах», «Різдвяна ніч». Варто наголосити, що з року в рік заньківчани захоплюють своїми талантами на сцені наших працівників, оскільки профспілка на їхні вистави придбала понад 700 квитків! Окремо слід відзначити театральну постановку «Соло для мідних труб», яка викликала неабияке зацікавлення серед наших працівників (майже 170 квитків);

-Першому Українському театрі для дітей та юнацтва: «Пригоди Тома Сойєра», «Зоряний хлопчик», «Дорога до Різдва», «Маленька баба Яга», «Проданий сміх»; традиційно, профспілкова організація з нагоди дня Святого Миколая придбала квитки на дитячі вистави та надала можливість діткам побачити на сцені живу казку та поринути у неї.

-Кінопалаці імені Олександра Довженка: «Різдвяний концерт» Зеновія Гучка;

-Львівській національній філармонії: «Шевченко. Пророк», дует «Evocatione».

У Шевченківському Гаї (Співоче Поле)  з року в рік проводиться «Свято Матері в Шевченківському гаю», тож за сприяння Ректорату Первинна профспілкова організація працівників Університету закупила квитки на святковий захід. Цьогоріч випала нагода послухати спеціального гостя з Італії – Альфонсо Олівера та намилуватись виставками української вишивки. Також наші працівники отримали можливість побувати за спеціальними запрошеннями на щорічному «Фестивалі української естрадної пісні» у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

19 грудня 2019 року в Актовій залі відбулося неповторне казкове дійство для дітей працівників ЛНУ ім. Івана Франка під назвою «Майстерня Святого Миколая». Організували захід з ініціативи Первинної профспілкової організації працівників Університету та факультету культури і мистецтв. Студенти групи КМА-21 під керівництвом Яни Титаренко створили на сцені справжнє диво. Діти поринули у казковий світ Добра, Любові і Дружби. Спільно з помічниками Святого Миколая малюки готували подарунки усім, хто був чемний упродовж року. Помічники Святого вручили кожному маленькому глядачеві пам’ятний подарунок!

Україна – мальовничий край, а мандрівки найкраще допомагають пізнати рідну землю, збагатитись духовно і почерпнути натхнення. Працівники нашого Університету – активні люди, тому разом із вдосконаленням  фахових вмінь у навчальних поїздках відвідують цікаві місця в екскурсійних пізнавальних мандрах. Завдяки фінансовій підтримці профспілкової організації працівники Університету відвідали Миколаїв; село Страдч та одну із головних українських греко-католицьких святинь – Страдецьку печеру; село Вижомля Яворівського району; Тернопіль; місто Збараж Тернопільської області; Сколе; Мука чево;Ужгород;Стільське городище – таємничу столицю білих хорватів; печерний монастир в селі Розгірче; Рогатин на Івано-Франківщині; Галич на Івано-Франківщині; Яремче Івано-Франківської області; Кам’янці на Черкащині.

Перегортаємо сторінку культурно-просвітницької роботи у 2019 році та розпочинаємо нову, яка буде ще цікавішою.

Юлія Валько

Фото https://www.zankovetska.com.ua