logo

8 і 9 травня відзначаємо без масових заходів

День пам’яті та примирення, 8 травня, та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, українці цьогоріч не відзначатимуть масовими заходами, позаяк пандемія коронавірусної хвороби досі змушує світ й Україну зокрема вживати різноманітних заходів, пов’язаних передовсім із запровадженням запобіжних дій проти поширення вірусу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду наголосив: «Ми сьогодні напередодні відзначення Дня пам’яті 8 і 9 травня. У зв’язку з карантином в Україні не проводяться масові заходи, тому і тут ми не будемо зупиняти для того, щоби не наражати на ризик наших громадян, ми не будемо проводити цього року масових заходів». Прем’єр-міністр також звернувся до голів обласних державних адміністрацій із проханням «особисто або на рівні заступників забезпечити індивідуальне відзначення ветеранів Другої світової війни, які є в областях, цього року».

 p.s. Незважаючи на світову епідемію COVID-19, президент Білорусі Олександр Лукашенко не скасовуватиме військовий парад 9 травня та вже запросив очільників інших держав приїхати на парад Перемоги до Мінська, зокрема, Лукашенко очікує на приїзд президентів країн колишнього Радянського Союзу. Наголосимо, що президент України Володимир Зеленський, очевидно, не братиме участі в цьому параді, бодай тому, що в час карантину глава держави не здійснює жодних закордонних візитів.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка