logo

Дитяче оздоровлення−2020: роз’яснення міністерств

Профспілкова організація отримує щоразу більше запитань щодо цьогорічної організації дитячого оздоровлення і відпочинку. Очевидно, карантинний режим у країні, спричинений пандемією коронавірусу, не дозволяє спрогнозувати розвиток подій так, щоби літній відпочинковий сезон для дітей розпочався в запланований час. Наразі спробуємо роз’яснити ситуацію, спираючись на інформацію від представників профільних міністерств.

8 травня 2020 року у форматі відеозв’язку відбулося засідання Центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей Міністерства соціальної політики України, на якому розглянули проєкт Доручення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля міністерствам, відомствам та органам місцевого самоврядування щодо підготовки й організації цьогорічного літнього дитячого оздоровлення. Представниця Міністерства охорони здоров’я аргументовано не змогла надати інформацію про очікуваний час зняття обмежувальних заходів, відтак МОЗ не може спрогнозувати початок дитячого оздоровлення, зважаючи на епідеміологічну ситуацію. Водночас Міністерство соціальної політики висловило рекомендації для місцевих органів влади, щоби розпочати тендерну процедуру зі закупівлі путівок на дитяче оздоровлення. Міністерство також пропонуватиме Уряду внести зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 02.03.2020 про встановлення чітких критеріїв для дитячих оздоровчих закладів у теперішніх умовах.

Показово, що «Укрзалізниця» зменшить вартість бронювання квитків у дві сторони для пільгових категорій груп дітей, які їхатимуть на відпочинок та оздоровлення, на чому, власне, наполегливо акцентувала увагу Федерація професійних спілок України. Зокрема, під час засідання Штабу заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий наголосив на необхідності зменшення вартості дитячих путівок завдяки наданню податкових переваг тим підприємствам, які утримують дитячі оздоровчі заклади, а також шляхом зниження плати за землю, податку на нерухоме майно, тарифів на електроенергію та комунальні послуги.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка