logo

Нові терміни вступної кампанії−2020

З огляду на епідеміологічні прогнози щодо поширення коронавірусу в Україні Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти, тому часові рамки цьогорічної вступної кампанії зміщуються на місяць – 1 серпня розпочинається реєстрація електронних кабінетів. Уже з 13 до 22 серпня абітурієнти, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, подаватимуть заяви і документи на вступ, однак абітурієнти, які вступають за результатами вступних іспитів, зможуть подати документи до 16 серпня. Вступні іспити і творчі конкурси триватимуть упродовж 1˗˗22 серпня, зокрема: на місця державного замовлення – до 12 серпня, з 13 серпня – на контрактну основу. Рейтингові списки вступників для зарахування на бюджет оголосять до 12.00 27 серпня, тож документи для зарахування потрібно буде подати до 18.00 31 серпня.

Міністерство освіти надало вступникам можливість надіслати оригінали документів поштою або скановані копії з попередньо накладеним кваліфікованим електронним підписом всього пакета документів − електронною поштою, подавши паперові варіанти вже з початком навчання.

Нагадуємо, що онлайн-реєстрація вступників для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування (ЄВІ/ЄФВВ) триватиме з 09.00 12 травня до 18.00 5 червня 2020 року; учасники складатимуть вступні екзамени 1 та 3 липня відповідно. Тож хронологічні рамки вступної кампанії в магістратуру цьогоріч будуть такими:

Зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України дозволяють вступникам, у яких один із батьків (усиновлювачів) був поліцейським, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою під час виконання ним службових обов’язків, скористатися правом перевестись на вакантні місця державного замовлення. Також зазначимо, що оновлені Умови прийому включають можливість подати мотиваційний лист та скасовують обов’язкове проведення додаткових вступних іспитів для вступників на магістерську програму, які здобули вищу освіту за іншою спеціальністю тощо.

Христина Яхницька за матеріалами МОН

Інфографіка МОН