logo

Віртуальна “прогулянка” музеєм ван Гога

Продовжуємо знайомство з найвідомішими музеями світу. Сьогодні спробуємо глибше пізнати творіння Вінсента Віллема ван Гога, які зібрані в Амстердамському музеї.

Нідерландський художник жив і творив у другій половині XIX століття. Його напрям в образотворчому мистецтві – постімпресіонізм, що характеризується вільним та узагальненим способом передачі матеріальності світу, застосування декоративної стилізації.

Музей ван Гога відкрився для відвідувачів у 1973 році. Ядро зібрання музею складається з колекції сім’ї художника (Фонд Музею Вінсента ван Гога) і налічує 200 полотен і близько 500 малюнків, 4 альбомів із начерками і 800 листів самого художника, 570 японських гравюр, 1500 ілюстрацій до журналів, а також роботи знайомих художників (Анрі Тулуз-Лотрек, Поль Гоген, Жорж Сера та ін.).

Будівля складається з чотирьох поверхів. На нульовому поверсі розташовані гардероб, музейна крамниця, інформаційне бюро, музейне кафе і представлена частина колекції. На першому поверсі – велика колекція робіт ван Гога, які організовані у хронологічному порядку. Другий поверх відведений під тимчасові експозиції на різні тематики: від реставраційних досліджень до робіт на папері. На третьому поверсі представлені вибрані роботи із колекції витворів мистецтва XIX століття, багато з яких тісно пов’язані з творчістю ван Гога.

Офіційний сайт музею надав можливість здійснити віртуальний тур по музею, почитати коментарі до картин, історії про життя художника та його творчість у яскравому та цікавому дизайні.

Подивитися екскурсію можна за посиланням: https://artsandculture.google.com/streetview/van-gogh-museum-groundfloor/2QHwyv_Y6gueAw?hl=en&sv_lng=4.881033635869653&sv_lat=52.35840503962644&sv_h=318.66&sv_p=-13.299999999999997&sv_pid=XSwecDy_E7ooTlKH_lSCvw&sv_z=1

Більше того, музей ван Гога поділився віртуальною «прогулянкою» пустими залами під звуки надзвичайно красивих та чуттєвих мелодії, аби ще більше підсилити враження від творчості талановитого художника.

«Прогулянка» доступна за посиланнями:

Частина 1:

Частина 2:

Частина 3:

Частина 4:

Частина 5:

Частина 6:

Частина 7:

Юлія Валько