logo

Профспілки запропонували законопроєкт «Про колективні угоди та договори»

20 травня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, упродовж якого розглядали проєкти законів України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дії колективних договорів» (реєстр. № 3204, № 3204-1). В рамках засідання говорили і про проєкт Закону України «Про колективні угоди та договори», який підготувала тристороння робоча група при Національній тристоронній соціально-економічній раді. Законопроєкт вже пройшов низку узгоджувальних нарад, консультацій сторін соціального діалогу, інших зацікавлених осіб. Більше того, його двічі розглядали на засіданнях Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, і як наслідок було ухвалено рішення про його підтримку.

СПО об’єднань профспілок підкреслює, що цей законопроєкт досі є актуальним, адже відповідає положенням міжнародних норм, зокрема Конвенціям МОП №№ 87, 98 та 154, максимально забезпечує комплексне вирішення питань у колективно-договірній діяльності.

Голова СПО Григорій Осовий надіслав до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів напрацьований трьома сторонами соціального діалогу проєкт Закону України «Про колективні угоди та договори», запропонувавши взяти його за основу для напрацювання нового комплексного законопроєкту на базі створеної робочої групи у підкомітеті з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

За матеріалами ФПУ