logo

Театр вдома: цікаві театральні вистави від Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя

Сьогодні пропонуємо Вам добірку цікавих театральних вистав. Знаємо, що Ви дуже любите акторську майстерність заньківчан, і, мабуть, бачили низку вистав у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької. Тому, щоб «підживити» Вас свіжим і незвіданим, сьогодні представимо творчість Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя, яка є не менш цікавою.

Репертуар театру дуже різноманітний: музичні, драматичні і дитячі вистави, а також вистави-концерти, що разом кількісно налічують більше 40.

Пропонуємо до перегляду такі:

«Сорочинський ярмарок» – це не зовсім традиційна вистава, а мюзикл-концерт, де переплелись і ліричні, і сучасні, і гумористичні наспіви. Режисер поставив за мету, щоб люди повірили в те, що відбувається на сцені, а не лише слідкували за штучним відтворенням тексту. Тут і вокальні номери, і хори, і танці. Більше того, весь мюзикл насичений багатьма жартами, аби передати весь дух ярмарку, як це зобразив Гоголь. Окрім реального світу гоголівських персонажів, режисер вибудовує паралельний примарний світ, у якому і містичність, і сатира. Корифеї театру обіцяють, що буде «і весело, і навіть страшно»!

«Шинель» – вистава за однойменною  повістю М.В. Гоголя про «маленьку людину», яка не наважується щось змінити у своєму житті. Тематичні декорації підсилюють відчуття, ніби живете з героями в одному часі і місці. Більше того, вистава актуальна поза часом і має багато метафор та паралелей. Зокрема, дає зрозуміти, що багатство та слава можуть зникнути в одну мить, як шинель.
До речі, вистава відзначена дипломами Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» (м. Кіровоград, 2010 р.) та Міжнародного фестивалю мистецтв «Тернопільські театральні вечори» (2010 р.).

«Летючий корабель» – це казка про кохання молодого хлопця Івана та прекрасної царівни Забави, яке долає всі перешкоди. Навіть Цар-батько не зможе стати на заваді їх щастю, маючи намір силою видати дочку за свого радника. Не зашкодять і злісні інтриги самого Мовчуна. Іванові доведеться побудувати летючий корабель для своєї коханої, хоча на перший погляд може здатись, що це неможливо. На допомогу хлопцеві прийдуть казкові герої, які під впливом доброго хлопця дізнаються, що таке дружба та взаєморозуміння, а також любов, заради якої кожна людина здатна на подвиги.

Приємного перегляду!

Юлія Валько