logo

Тривають безкоштовні вебінари з використання бази даних Web of Science

Уже вдруге українські науковці можуть пройти безкоштовне навчання за програмою вебінарів із використання бази даних Web of  Science Core Collection, організатором якого є компанія Clarivate Analytics. Курс україномовних занять цього разу доповнить актуальний вебінар про публікації в міжнародних наукових виданнях.

Зареєстровані учасники, прослухавши не менш ніж 90% лекційного матеріалу, зможуть отримати сертифікат після завершення кожного з вебінарів. Тож програма наступних занять із лекторкою Іриною Тихонковою,  експерткою з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate Analytics, виглядає так:

10 червня, 16.15−17.15 год.

Тема: Що нам готує новий інтерфейс Web of Science Core Collection.

Опис: Повтор вебінару від 2 червня. Платформа Web of Science модернізується й оновлюється. Вже доступний для перегляду новий інтерфейс із базовим пошуком. На вебінарі наживо переглянемо, що буде змінено, що залишиться незмінним, повторимо алгоритм пошуку даних,  збереження інформації, наявні доступні функції. Порівняємо з інтерфейсом, що існує. Зробимо пошук за темою, проаналізуємо ким, де та в яких країнах виконувалися ці роботи, якими фондами фінансувалися, в яких виданнях друкувалися.

  • Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційна форма 

 

11 червня, 14.15−15.15 год.

Тема: Можливості аналітичного інструменту InCites.

Опис: Повтор вебінару від 5 червня. За даними Web of Science можна визначити, яку кількість документів, якого типу надрукували науковець, установа, країна, яку кількість цитувань у яких виданнях було отримано, та автоматично розрахувати h-index (індекс Гірша) і середню цитованість документа. Як співвідносяться ці дані з середньосвітовим рівнем, чи краще почали цитуватися роботи, які співробітництва більш успішні, які установи більш продуктивні та ефективні для виконання спільних проєктів, чому певна установа має кращі показники, які практики можна запозичити. Які показники й індикатори є в InCites, як розраховується CNCI.

  • Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційна форма 

 

12 червня, 15.15−16.15 год.

Тема: Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection.

Опис: Повтор вебінару від 3 червня. Впродовж вебінару розглянемо критерії якості наукових видань, процедуру подачі видання для оцінки та критерії, за якими проходить відбір. Розглянемо питання, як оцінити власне видання, порахувати цитування, що є у Web of Science Core Collection, визначити, які видання є за цією темою (потенційних конкурентів або чий досвід може допомогти у розвитку видання), які теми, якими вченими, з яких установ/країн друкуються в таких виданнях. Про роль, права та обов’язки авторів, рецензентів, членів редколегії. Як знаходити рецензентів. Звернемо увагу на обов’язкові технічні елементи: сайт, ISSN, doi.

  • Відповіді на запитання учасників.

Реєстраційна форма

За матеріалами Міністерства освіти і науки України