logo

Міжнародне стажування у дистанційному форматі

Епідемічна ситуація в країні досі не дає змоги науковим установам повернутися у звичний робочий ритм, тому Міністерство освіти і науки України вживає всіх необхідних заходів, щоби освітній процес тривав максимально результативно. Так, керівники закладів вищої освіти отримали офіційного листа з інформацією щодо забезпечення функціонування системи атестації наукових і науково-педагогічних працівників.

У листі за підписом т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета наголошується, що вчені звання професора, доцента, старшого дослідника присвоюються особам, які мають документи, що підтверджують міжнародний досвід кандидата на отримання звання (сертифікати, свідоцтва, дипломи). Згідно з Порядком затвердження рішень про присвоєння вчених звань, який затвердив Кабінет Міністрів України 19 серпня 2015 року постановою № 656, ці документи повинні підтверджувати навчання особи, стажування або роботу у закладі вищої освіти, науковій (або науково-технічній) установі в країні, яка входить до Організації економічного співробітництва та розвитку та/або Європейського Союзу; вчені звання також присвоюються особам, які є (чи були) керівниками/виконавцями проєктів, які фінансують зазначені країни.

З огляду на карантинні заходи у всьому світі, спричинені пандемією COVID-19, та відповідні обмеження під час перетину державного кордону, здобувачі вчених звань не можуть отримати документи з підтвердженням міжнародного досвіду, тож відтепер стажування може відбуватись цілком дистанційно.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка