logo

Про перенесення робочих днів у 2021 році

Кабінет Міністрів України 30 вересня 2020 року прийняв розпорядження про перенесення робочих днів у 2021 році.

Так, керівникам підприємств, установ та організацій, у яких встановлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними в суботу та неділю, рекомендовано перенести робочі дні з:

  • п’ятниці 8 січня на суботу 16 січня;
  • понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня;
  • п’ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня.

Зазначимо, що спеціальний режим роботи банків та їхніх установ у ці дні встановлюватиме Національний банк України.

Перенесення робочих днів у жодний спосіб не вплине на якість роботи, а водночас дасть змогу працівникам заздалегідь спланувати власне дозвілля і святкові вихідні: 7 січня − Різдво Христове, 24 серпня − День незалежності України та 14 жовтня − День захисника України.

Варто наголосити, що такі зміни не призведуть до зменшення тривалості робочого часу впродовж року та не спричинять змін щодо фонду заробітної плати, обсягів виробництва і надходжень до бюджету.

Також зазначимо, що Профспілка працівників освіти і науки України як важливий представник освітян у соціально-правовій та економічній сферах суспільного життя, проаналізувавши законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 4100 від 15.09.2020), надіслала лист Голові Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Сергію Бабаку з пропозиціями до відповідного законопроєкту.

 

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка