logo

Угода про співпрацю між профспілками та Держпраці

Федерація профспілок України і Державна служба України з питань праці 1 жовтня 2020 року підписали Угоду про співпрацю, завдяки якій обидві сторони надалі забезпечуватимуть конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці.

Документ за підписами Голови ФПУ Григорія Осового і т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка покликаний забезпечити дотримання роботодавцями прав та гарантій застрахованих осіб, які постраждали на виробництві. Сторони поставили собі за мету збільшити кількість і покращити якість робочих місць із гідними та безпечними умовами праці, сфокусувавши увагу на збільшенні ефективності державного нагляду і громадського контролю за дотриманням роботодавцями законодавства.

Угода передбачає також забезпечення основних умов для повного здійснення громадянами права на працю:

→ гідної праці;

→ політики зайнятості;

→ безпечних і здорових умов праці;

→ соціального діалогу;

→ соціального захисту;

→ соціального залучення;

→ гендерної рівності;

→ недискримінації.

Варто зазначити, що безпечні і здорові умови праці створюватимуть завдяки проведенню навчання і тренінгів для посадових осіб Держпраці та представників профспілкових організацій, які входять до складу ФПУ, конференцій із цих питань, сприянню реалізації превентивних заходів, попередженню ризиків великих аварій та управлінню професійними ризиками.

«У нас спільні цілі, спільні завдання по захисту законних прав та інтересів працюючої людини. Бо життя, безпека, здоров’я людей – це найвищі цінності, якими ми опікуємося спільно. Ви – з боку держави, ми – здійснюємо громадський контроль. Тому вже традиційно ми ефективно співпрацюємо на благо людей», − так підсумував успішну зустріч Голова ФПУ Григорій Осовий.

Віталій Сажієнко зі свого боку підкреслив, що Державна служба України з питань праці лише поглиблюватиме співпрацю з Федерацією профспілок України, яка проявила себе як надійний партнер у важливій справі забезпечення гідних та безпечних умов праці.

За інформацією пресцентру ФПУ