logo

Підсумки засідання профспілкового комітету 8 жовтня 2020 року

8 жовтня 2020 року відбулось перше засідання профкому в оновленому складі після проведення ХХІ звітно-виборної конференції профспілкової організації. Дотримуючись встановлених протиепідемічних заходів, голова профкому Юліан Бек провів засідання у приміщенні Львівського Будинку вчених, адже впродовж березня-серпня 2020 року всі профспілкові засідання відбувались в онлайні з використанням центру для командної роботи «Microsoft Teams».

Засідання профкому тривало декілька годин, адже актуальних питань для обговорення було чимало. Зокрема, Юліан Богуславович підсумував результати ХХІ звітно-виборної конференції Первинної профспілкової організації працівників, привітавши членів новообраного профкому з початком роботи та нагородивши грамотами і подяками активних учасників профспілкового життя. Склад семи комісій профспілкової організації теж оновився, про що ви зможете прочитати у нашому наступному матеріалі, проте додамо, що комісії працюватимуть у затвердженому складі до 2025 року.

Напередодні відзначення Дня Університету Юліан Богуславович розповів колегам про заходи, заплановані в рамках святкування. Окрім того, голова профкому ще раз ознайомив колег з інформацією щодо виплати премій та матеріального стимулювання працівникам Університету у 2020 році.

Заступниця голови профкому Юлія Гриценко закцентувала увагу присутніх на підсумках регіонального навчального тренінгу для молодих профспілкових активістів «Активна молодь – сильна профспілка», що тривав протягом 30 вересня – 2 жовтня 2020 року.

Варто наголосити, що члени профкому підтримали кандидатуру Юліана Богуславовича на виборах до Львівської міської ради по Личаківському району 25 жовтня 2020 року. У такий спосіб профспілковий комітет висловив солідарність із виконкомом Об’єднання профспілок Львівщини, який попередньо надіслав звернення зі закликом підтримати на місцевих виборах представників профспілок і кандидатів, «які стоять на позиції захисту законних прав та інтересів людини праці».

Профспілковий комітет прийняв звернення до голови Профспілки працівників освіти і науки України Труханова Г.Ф. стосовно підтримки пропозицій Центрального комітету Профспілки про відновлення попередніх редакцій статті 95 КЗпП України та статті 3 Закону України «Про оплату праці» щодо виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат. Члени профкому обговорили й деякі статті законопроєкту «Про Державний бюджет України на 2021 рік», прийнявши звернення до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. та Голови Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України Третьякової Г.М. щодо змін у відповідному документі.

Одним із найважливіших рішень профкому стане укладення договору з КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи» з метою проведення ІФА-тестувань та іншої діагностики спілчанам Університету коштом Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка.

Традиційно члени профкому також затвердили виплату матеріальних допомог.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка