logo

Львівська обласна організація профспілки освітян провела ХХ звітно-виборну конференцію

20 жовтня 2020 року Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України успішно провела ХХ звітно-виборну конференцію. Зважаючи на адаптивний карантин, конференція відбувалась у комбінованій формі – очно в приміщенні Львівського Будинку вчених і дистанційно завдяки платформі для проведення відеоконференцій ZOOM. Головував на засіданні юрисконсульт Первинної профспілкової організації працівників Університету, доцент кафедри соціального права Володимир Бурак.

Голова Львівської обласної організації профспілки освіти і науки Марія Яцейко розповіла про увесь процес виборів у профспілках в умовах карантинних обмежень: «Конференція згідно з постановою була запланована на 13 травня 2020 року, але у зв’язку з карантином впродовж цього періоду і до сьогодні ми проводили конференції в районах, містах, у студентських організаціях. Звісно, було складно. Ми дотримувались умов карантину і передбачали ту кількість людей на конференціях, яку дозволяли умови карантину, але явка і кворум завжди були, тож конференції відбувались активно. Я справді дуже тішусь, що звітно-виборна кампанія сьогодні вдало завершується».

Зазначимо, що Львівська обласна організація профспілки освітян зараз налічує 92 682 спілчанина. У конференції зі 176-и обраних делегатів взяли участь 139, серед них делегати від Первинної профспілкової організації працівників − Юліан Бек, Володимир Бурак, Володимир Бабіжецький, Тарас Шевчук та Лілія Яремко, яких делегувала ХХІ звітно-виборна конференція профспілкової організації Університету.

Порядок денний ХХ звітно-виборної конференції сформували назрілі питання – про роботу Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України за період з 13 травня 2015 по 20 жовтня 2020 року; затвердження звіту ревізійної комісії про роботу за період з 13 травня 2015 по 20  жовтня 2020 року; про обрання голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; про обрання заступників голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; про обрання ревізійної комісії; про формування складу Ради Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; про обрання складу президії Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; про обрання делегатів на IX з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України; про делегування представників обласної організації Профспілки до складу  Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України; про делегування представників обласної організації Профспілки до складу Ради об’єднання профспілок Львівщини; про продовження повноважень делегатів конференції на період із 20 жовтня 2020 року по 20 жовтня 2025 року; надання повноважень для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій.

Одноголосним рішенням делегатів ХХ звітно-виборна конференція обрала Головою Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марію Яцейко.

Відповідно до порядку денного спілчани також делегували представників обласної організації Профспілки до складу Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, зокрема й голову Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліана Бека. Тож тепер він представлятиме інтереси наших працівників не лише в обласній раді, а й у Центральному комітеті.

За підсумками засідання учасники ХХ звітно-виборної конференції Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України також прийняли звернення про необхідність забезпечення державних гарантій, передбачених ст. 61 Закону України «Про освіту», з оплати праці педагогічних та науково-педагогічних працівників. Ключовою метою звернення є гостра суспільна необхідність у реалізації положень статті 61 Закону України «Про освіту» та введенні в дію постанови Уряду від 10 липня 2020 року № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» з 1 січня 2021 року, → передбачивши видатки на освіту в розмірі не менше 7% ВВП задля реалізації частини 2 статті 61 Закону «Про освіту».

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

Фото Олега Вівчарика