logo

В Україні розпочалась Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства»

25 листопада у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок в Україні стартувала щорічна Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня.

Таку акцію ще з 1991 року підтримує світова спільнота. Ключовими завданнями Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» є:

→ привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

→ активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

→ проведення інформаційних кампаній для підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми;

→ формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Заходи в рамках цьогорічної кампанії відбуватимуться під гаслом «Розфарбуємо світ у помаранчевий колір: покоління рівності виступає проти зґвалтувань», тож у такий спосіб увагу громадськості буде привернуто до гострих проблем такого виду насильства. Будівлю Кабінету Міністрів України з 25 листопада до 10 грудня символічно буде підсвічено помаранчевим кольором у темну пору доби.

Міністерство освіти і науки України зі свого боку рекомендує закладам освіти організувати та провести навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші тематичні заходи, зважаючи на встановлені карантинні обмеження.

Зазначимо, що педагогічні працівники, соціальні педагоги, практичні психологи під час проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо запобігання насильства можуть використовувати всі матеріали https://www.coe.int/uk/web/kyiv/combating-violence-against-children-in-ukraine Проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні», які опубліковано на сайті Офісу Ради Європи.

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки України