logo

Як працюватимемо у грудні-січні: 25 грудня, 1 січня та 7 січня – святкові дні

Шановні колеги! Нагадуємо, що відповідно до ст. 73 Кодексу законів про працю України 25 грудня, 1 січня та 7 січня є святковими днями в Україні.

Різдво Христове (25 грудня 2020 року) припадає на п’ятницю. Оскільки наступними днями після Різдва Христового є субота та неділя, то відпочиватимемо три дні поспіль: 25, 26 і 27 грудня 2020 року.

Новий рік також святкуємо у п’ятницю, тож знову матимемо тривалі вихідні: 1, 2 і 3 січня 2021.

Різдво Христове (7 січня) є святковим днем. Відповідно 7 січня 2021 року не працюватимемо, 8 січня 2021 року (п’ятниця) в Університеті є робочим днем, 9 та 10 січня – вихідні.

Традиційно наголошуємо, що у святкові дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови (безперервно діючі підприємства, установи, організації), роботи, викликані необхідністю обслуговування населення. У ці дні допускаються роботи із залученням працівників тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством.

Робота у святковий день  оплачується у подвійному розмірі:

→ відрядникам – за подвійними відрядними розцінками;

→ працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, – у розмірі подвійної годинної або денної ставки;

→ працівникам, які одержують місячний оклад, – у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. За бажанням працівника, який працював у святковий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

Веселих свят усім і міцного здоров’я!

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка