logo

Стартувала реєстрація на ЗНО−2021

Сьогодні, 1 лютого, розпочалась реєстрація учасників на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка згідно з календарним планом підготовки та проведення цьогорічного тестування триватиме до 5 березня 2021 року.

Участь в основній сесії ЗНО, як і в попередні роки, є безкоштовною. Варто зазначити, що кожен учасник має право скласти тести не більше ніж із 5-и навчальних предметів. Тож графік основної сесії ЗНО˗2021 виглядає так:

→ 21 травня – хімія;

→ 24 травня – іспанська, німецька, французька мови;

→ 25 травня – англійська мова;

→ 28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту);

→ 1 червня – українська мова, українська мова і література;

→ 4 червня – історія України;

→ 7 червня – фізика;

→ 10 червня – біологія;

→ 15 червня – географія.

Запрошення-перепустки з вказаними часом і місцем проведення тестувань зареєстровані учасники зможуть звантажити зі своїх інформаційних сторінок до 30 квітня 2021 року. Результати зовнішнього незалежного оцінювання учасники теж побачать на власних інформаційних кабінетах до 30 червня.

Для осіб, які з поважних причин не мають можливості взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, із 6 до 18 травня включно триватиме додатковий період реєстрації, а додаткова сесія ЗНО відбудеться з 29 червня до 16 липня.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на своєму Telegram-каналі розповів про декілька запланованих варіантів проведення ЗНО−2021 з огляду на епідемічну ситуацію в Україні. Так, уже в березні Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій розглядатиме доцільність імплементації одного з таких варіантів. Водночас Міністр освіти справедливо наголосив: «ЗНО нікуди не зникає. А всі маніпуляції на цю тему – невдячна справа. Зовнішнє незалежне оцінювання є основним інструментом якісного та неупередженого вступу до закладів вищої освіти України».

Варто додати, що детальнішу інформацію про реєстрацію на ЗНО, перевірку стану опрацювання реєстраційних документів, унесення змін до реєстраційних даних, відмову в реєстрації можна знайти на спеціальній сторінці сайту УЦОЯО.